vineri, 10 august 2012

Ghiolbanul de sala - specie pe cale de inmultire!

            Baietii de la WWF, National Geographic, Discovery, Muzeul Antipa si departamentul "Sport" al Gradinii Zoologice de la Baneasa anunta, cu bucurie in suflet, descoperirea unei noi specii, despre care, pana acum vreo 5 ani, nu se stia mai nimic. Mai mult, numarul exemplarelor din "Ghiolbanus Rex", clasa nevertebratelor, e in continuare crestere. Traieste in orice mediu, dar cel mai bine se simte intr-o sala de fitness. Pentru identificare, iata cateva date oferite:
      1. "Ghiolbanus Rex", denumire populara "Ghiolbanul de sala" vine, intotdeauna, dimineata, in adidasii de strada cu care intra DIRECT in paine. Nu conteaza ca afara a plouat, ca a calcat in rahati de caine, ca peste tot scrie "Se va folosi incaltaminte doar pentru sala!". Fin cunoscator al vietii inventatorului paratraznetului, Benjamin Franklin, baiatul cu "Time si money", motiveaza ca n-are nici el vreme de pierdut, de aia vine printre aparate exact cum se duce la bairam. In fas. In ritmul acesta, in toamna va face genoflexiuni in bocanci, iar iarna in cizme.
      2. Nu da niciodata binete, dupa motto-ul: "Daca nu e cu  mine, insemneaza ca e impotriva mea!". Corect, ce-ar fi sa-i salutam pe toti din bloc, din piata, din metrou?
      3. Cum ajunge in vestiar, ragaie. Ori a mancat ceva gras cu o seara in urma, ori liftul s-a depresurizat, iar comandantul n-a anuntat acest lucru. Ragaie asa, de bun venit, precum leul cand isi marcheaza teritoriul. Apoi, ragaie din nou, in timp ce-si impatureste tricoul "D&G" negru, mulat, si-si scoate coloanele de la gat. Se da cu parfum. Nu dupa, ci inainte!! Poate leaga o prietenie frumoasa cu cineva prin sala, bazata pe sentimente adevarate...
      4. Vorbeste extrem de tare. La inceput e stingher, nu cunoaste lumea. Apoi ii apar tovarasii. Incep sa faca referiri la mituri fundamentale ale poporului roman. "Bai, coae!", "Era miez", "Sa-ti traiasca ma-ta!", "Ai meserie de bulangiu?", "Ai rezolvat-o pe corcodusa?" - expresii si locutiuni care si lui Pruteanu, Dumnezeu sa-l ierte!, i s-ar fi parut greu de explicat la "Doar o vorba sa-ti mai spun!", si asa mai departe. Apoi, inainte de a pasi in sala, precum Maximus in arena gladiatorilor, mai ragaie o data, de control. E eliberat...
      5. Trage de fiare cu pretenashii. Urca pe banda, transpira, lasa sudoarea muncii acolo, n-o sterge. De mic, l-a citit pe Edison. "Geniul este 1% inspiratie, 99% transpiratie!". El n-are inspiratie, asa ca... Cand oboseste, se pune pe scaunul de la "abdomene". Nu-i lasa pe altii sa lucreze. Scoate mobilul, un "Vertu" luat din Obor sambata dimineata, ori din "Autovit", duminica, si se pune pe vorbit. Pentru asta foloseste gura, iar urechile - pentru ascultare. Cu ochii se uita spre bucisoarele fetei din fata si-i comunica tovarasului de dialog: "Coitze, e una buna rau aici! Ce i-ar face Mandea dac-ar prinde-o...".
      6. Nu pune niciodata ganterele la loc. Sunt argati care fac asta, ei de ce-si iau lovelele? Munca e grea, tata, grea.
      7. Incepe, din nou, distractia din vestiar. Repriza a doua, trasul de steroizi. Rastoarna linguri de praf maro, mai ragaie nitel, sa intre anabolizantele, dupa aforismul "cucul si mintea tre' sa ne ramana mici, sa nu ocupe mult loc". Nu executa dusul, se baga direct la sauna ori jacuzzi. Aici, iar distractie cu baetashii. Inoada prosoapele. Au vazut asta intr-un film cu Cozorici, "Fane Babanu" parca-i zicea, cand niste boieri dadeau garbace pe spinare slugilor necredincioase. Asa fac si ei. Inmoaie bumbacul in apa si "pac!" pe carca unuia care nu-i atent. De faza asta rad cam 10 minute, vreme in care fac bilute din mucii uscati din nas si ii arunca unul intr-altul.
      8. Se aseaza, uzi, pe banci. Sunt fani Van Damme si asa de batea el in "Absent nemotivat", pelicula de suflet. Se usuca natural. O suna pe pitipoanca. Se vede cu ea la mall, pe la patru dupa-amiaza, ca soldatii. Va veni imbracat cu maieu alb, sa se observe ca a lucrat ceva de dimi, va suge o shaorma cu de toate, dar va bea "Zero" sau "Light". La film nu se baga, nu e nimic misto. Si-n plus, tre' sa se odihneasca. Se urca in 4x4-ul obligatoriu alb, ca-n clipurile lui Snoop, baga un CD cu Piti Talent, aia cu "M-ai ignorat pe Feisbuc / M-am apucat de baut" si demareaza. Maine are, din nou, sala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu